Energiecontract Adviseur
Wim Warmenhoven

Referenties

Minder energiekosten én korting op de energiebelasting
Een tuinder die niet op de hoogte was van de tuindersverklaring betaalde jarenlang te veel. De Energiecontract Adviseur kreeg het voor elkaar dat hij niet alleen minder ging betalen voor zijn energie, maar ook dat hij korting kreeg op de energiebelasting. Vervolgens is contact opgenomen met de belastingdienst en is gerealiseerd dat de tuinder de te veel betaalde energiebelasting van de afgelopen zes jaar terug kreeg.

Verkeerde zekeringen
Op het moment dat de zekeringen in een appartementengebouw professioneel worden vervangen, mag u er vanuit gaan dat dit goed gebeurt. De Energiecontract Adviseur werd onlangs ingeschakeld om toch een extra controle te doen. Na grondig onderzoek bleek dat de zekeringen te hoog waren ingeschat. Nadat er contact was opgenomen met de installateur zijn de zekeringen verlaagd, waardoor een structurele besparing is gerealiseerd van meer dan € 1100,- op jaarbasis.

Foutieve opname
Nu in veel woningen de oude meter wordt vervangen door een slimme energiemeter sluipen er ongemerkt fouten in de afrekening. Bij het vervangen van de meter bij een van de klanten van de Energiecontract Adviseur werden de meterstanden verkeerd overgenomen. Dit resulteerde in een forse rekening: er moest € 2500,- worden bijbetaald. Nadat de afrekening goed onder de loep was genomen werd de fout opgespoord en bleek dat de klant niet € 2500,- moest bijbetalen, maar dat hij € 1750,- terug kreeg. Een controle waard!

Addertje onder de offerte
Een grootzakelijk bedrijf wilde de offerte laten controleren die zij hadden ontvangen van een leverancier van zonnepanelen. Na een grondige controle bleek dat het bedrijf niet goed werd voorgelicht. De terugverdientijd zou aanmerkelijk langer zijn dan dat de leverancier hen voorhield. In de offerte werd gerekend met hogere energietarieven en energiebelasting dan golden voor het bedrijf. Voor een grootzakelijk bedrijf met een verbruik boven de 100.000 KWh wordt nou eenmaal een ander belastingstelsel gehanteerd. Informatie die u niet over het hoofd wilt zien als u een dergelijk contract afsluit.

Alle rechten voorbehouden © Energiecontract Adviseur | KvK: 62209345 | BTW: NL 002060683 B35 | Deze website wordt mogelijk gemaakt door: vanWelie.net